Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ανασχηματισμός - Οι Ιππότες Της Στρογγυλής Κυβέρνησης

Από σήμερα ο ύπνος μας θα είναι πιο ανάλαφρος, πιο γλυκός, πιο σίγουρος. Οι Ιππότες Της Στρογγυλής Κυβέρνησης είναι εδώ σε νέα συσκευασία τσέπης, δώρο οι σαρωτικές αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο.


Έλληνα πολίτη, μπορείς να αναπνεύσεις ελεύθερα. Οι Προστάτες σου θα φροντίσουν να μη σου συμβεί τίποτα κακό. Άγρυπνοι φρουροί του ονείρου σου, άυπνοι μαχητές των δικαιωμάτων σου, άοσμοι διακοσμητικοί στύλοι της ταπεινής κι ασήμαντης ζωής σου.

Έλληνα πολίτη, χαμογέλα ανακουφισμένος. Τα παιδιά σου μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο παρόν με την ευθύνη της ΠΑΙΔΕΙΑΣ στα χέρια του ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ. Μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον γιατί θα συνεχίσει να εγγυάται προσωπικά για την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ τους η κυρία ΦΑΝΗ - ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ.

Έλληνα πολίτη, πέτα το πορτοφόλι σου και ξόδεψε όλα τα λεφτά σου στην Αράχωβα αυτό το σαββατοκύριακο. Δε χρειάζεται να ανησυχείς πια για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ αναλαμβάνει τα ηνία με τις συστατικές επιστολές 29 κατασκευαστών πλυντηρίων και την υπόσχεση οτι αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το προιόν, τα λεφτά σας θα επιστραφούν στην τράπεζα και δεν θα ξαναβγούνεε ποτέ.

Έλληνα πολίτη, ζήσε τη στιγμή και τραγούδα ευτυχισμένος. Το πακέτο διασκέδασης σου και τους δεσμούς σου με τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ετοιμάζει με εναλλακτικότητα και πρωτοτυπία ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

Έλληνα πολίτη, ανησύχησες για τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σου; Μη μου αγχώνεσαι! ΔΕΝΔΙΑΣ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς ο προκάτοχος της καρέκλας του ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ πάει μέχρι τα άγρια τοπία της επαρχίας μας να επιτηρήσει από κοντά την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ως ο νέος προστάτης της. Στο αντίπαλο υγρόν δέος, άρχοντας των θαλασσών και των ψαριών, υπουργός ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ποιός ζει στη θάλασσα σε ανανά, ο κύριος ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ. Την διαχείριση του ενοχλητικού ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και στα χωριά και στις θάλασσες θα έχει ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Έλληνα πολίτη, τέρμα το στριμωξίδι στο λεωφορείο. Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ απο τη θέση του υπουργου ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ έχει ήδη κλείσει συμφωνία με έμπορο αλόγων στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τον οποίο του σύστησε ο φίλος του ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ που ανέλαβε τη διαχείριση των εκεί πραγμάτων.

Έλληνα πολίτη,πόσο έχεις μεγαλώσει Έλληνα πολίτη Έλληνα πολίτη, και επειδή θέλουμε να μεγαλώσεις κι άλλο μαζί με το Νουνού σου χαρίζουμε και τον κύριο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ για να έχεις επιτέλους την υγιή ΑΝΑΠΤΥΞΗ που σου αξίζει.


Φίλε Έλληνα πολίτη! Σου φυλάω τα καλύτερα για το τέλος. Παραμένουν ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ σε ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ σε ΥΓΕΙΑΣ, ΣΟΥΦΛΙΑΣ σε ΠΕΧΩΔΕ. Δηλαδή για να καταλάβεις, θα αποτύχουμε να λύσουμε τις εξωτερικές μας διαφορές διπλωματικά, θα κάνουμε πόλεμο, θα τον χάσουμε λόγω εσωτερικής αστάθειας ΑΛΛΑ μετά, θα θανατώσουμε όλους τους τραυματίες πολέμου στα νοσοκομεία κι έτσι θα σώσουμε το περιβάλλον από την παρουσία μας.


Για μια ακόμη φορά, λάθος άνθρωποι θα αναλάβουν λάθος θέσεις χωρίς κανένα αξιολογικό κριτήριο.

Λυπάμαι για τον σαρκασμό μου που για κάποιους από αυτός ίσως είναι πιο άδικος απότι πρέπει, λυπάμαι ακόμα περισσότερο όμως που θα δω ίδια λάθη να επαναλαμβάνονται ίδια.

Για όλες τις νέες θέσεις, http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=973178&lngDtrID=244

5 σχόλια:

Ιωάννης Αιθεροβάμων είπε...

Καλημέρα. Βρήκα τυχαία το blog σου και ομολογώ πως μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις. Αν και όπως αντιλαμβάνομαι το blog βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, κέρδισε μία θέση στα bookmarks μου.

Θα ήθελα λίγο να σταθώ στο θέμα του ανασχηματισμού : Ο Μιχάλης ο Λιάπης ήταν τόσο γραφικός που είχα αρχίσει να τον συμπαθώ. Φαντάζομαι τον υποτιθέμενο διάλογο Καραμανλή - Λιάπη, όταν ο χοντρός αποφάσισε να του ρίξει Χ :

- Μιχάλη δε θα σου δώσω υπουργείο
- Κώστα? Ρε ξαδελφάκι, σε μένα που μεγαλώσαμε μαζί?
- Μα βρε Μιχάλη, κατάλαβέ μέ.
- ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ?
- Μα θα είμαστε ακόμα φίλοι.
- ΟΧΙ, ΔΕ ΘΕΛΩ.
- Δεν αλλάζει τίποτα Μιχάλη. Θα εξακολουθούμε να βλέπουμε μαζί τον Παναθηναϊκό, να τρώμε κοντοσούβλι κάθε Πέμπτη και να παίζουμε το καινούριο Pro όταν θα λείπει η Νατάσα από το σπίτι.
- Και Need for Speed?
- Και βέβαια.

Ο μικρός Μιχάλης δακρύζει, πιάνει το χέρι του Κωστάκη και τον φιλά στραυρωτά.

michoimontana είπε...

Ο Ελληνικός λαός απαιτεί Jeremy "συμβαίνουν αυτά" Γιακουμάτο στην κυβέρνηση!

Πολύ ωραίο το blog σου. Keep up.

Αιθεροβάμονα, ωραίος διάλογος. Μου αρέσει ιδιαιτέρως το τελευταίο κομμάτι... :p

Amberclock είπε...

Χώσε. Επικό κείμενο, και έξτρα πεπερόνι στην πίτσα αν το έγραψες εσύ. ^^

Νομίζω το μόνο λάθος σου ήταν να ζητήσεις συγνώμη για τον σαρκασμό στο τέλος :Ρ

Unknown είπε...

Συμφωνώ..το μόνο λάθος σου ήταν να ζητήσεις συγνώμη για το σαρκασμό... :-D

FiXXXer είπε...

ligo ntropi re paidia!!!
eleos dilladi..
afiste ta paidia na paixoyn..
ola parapona kai sarkasmos..
afiste ton aroyli ton spiliotopoulo(goutsou goutsou) nagamisei ta panta stin paideia..
na xtisei idiotika kollegia..
sigkinithika tora!!
...:))))