Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Οι γιορτές


Το Σάββατο 17 ο καιρός άρχισε να χειμωνιάζει και σα να ήρθαν λίγο τα Χριστούγεννα.

Ο ουρανός έγινε λίγο γκρι και πάνω από το ΣΕΦ είχε δύο ουράνια τόξα. Τη νύχτα άναψαν τα κρεμαστά φωτάκια και τα αυτοκίνητα περνούσαν κάτω από σειρές αναμμένα αστεράκια στις μεγάλες λεωφόρους.

Μετά ξημέρωσε Κυριακή και ο ουρανός ήταν πάλι σαν γκρι και άρχισε σιγά σιγά να βρέχει και όταν καθήσαμε με την Ειρήνη ζητήσαμε σοκολάτες κι η Ειρήνη έβγαλε από την τσάντα της μια χριστουγεννιάτικη μπάλα, ένα καθρεπτάκι με αμυγδαλιές από πίσω και ένα κουμπάκι τυλιγμένο σε πορτοκαλί ύφασμα κι ήταν τα πρώτα μου δώρα για τα Χριστούγεννα και αυτό το μαγαζί έπαιζε μουσικές από κάπου πιο παλιά κι έξω άπλωνε σιγά σιγά νύχτα.

Και η Ειρήνη ήταν χαρούμενη και έπαιρνε τηλέφωνο τον μπαμπά της να του πει οτι μπαμπά, η Νεφέλη βγήκε πρώτη στον διαγωνισμό και όσο δεν το είχα χωνέψει εγώ άλλο τόσο το είχε καταλάβει εκείνη και μετά ήταν ο Τριαντάφυλλος που θα κάναμε πρόβα και έπαιζε με το κλαρινέτο τόσο μέσα στα κομμάτια σα να ήταν σε αυτά από πάντα που εγώ ήθελα να γίνω ένα κουβαράκι ευγνωμοσύνης αλλά παρέμενα αξιοπρεπής στο πιάνο και έκανα παρατηρήσεις με τα γυαλιά κατεβασμένα στη μύτη και μετά ήταν αυτό το κομμάτι που το έψαχνα δύο χρόνια και ξαφνικά κάποιος μου είπε, είσαι έτοιμη να γίνεις ευτυχισμένη, σου βρήκα το κομμάτι, κι έτσι με αυτά και με εκείνα, ξεκίνησα να κάνω ανάρτηση για τον διαγωνισμό και το επικέιμενο live στο Nixon αλλά με έπιασαν Χριστούγεννα και απέτυχα στον αντικειμενισμό.
Σχετικά με τον διαγωνισμό εδώ : http://www.elculture.gr/elcblog/article/agones-ellinikou-tragoudiou-synthesh-123630

Όσο για το live, σας περιμένουμε τη Δευτέρα 26 Δεκέμβρη. Ελάτε να σας πούμε τα δικά μας - και μετά θα φύγουμε για το χωριό - περιμένουν οι γιαγιάδες - να μας πούνε ιστορίες - για όλα αυτά που έζησαν - και μας έκαναν αυτό που είμαστε - πριν εμείς γεννηθούμε.

Καλές γιορτές


3 σχόλια:

epikuros είπε...

Νεφέλη μου, μόλις άκουσα να τραγουδάς στον διαγωνισμό, είπα, να το αστέρι που θα ανατείλει απόψε.
Το πρωί πια, ακούγοντας στο Β΄τους νικητές, χοροπήδησα από την χαρά μου.
Πάντα τέτοια και πάντα από καρδιάς!
Περιμένω υλικό για τις εκπομπές στο ραδιόφωνο.
Καλές γιορτές.

Μπίρι μπίρι μπομ είπε...

Η Νεφέλη βγήκε πρώτη, οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί με αυτές και αδέρδφια από τα εξωτερικά και παππούδες απ' τα βόρεια και να βάλεις τις αμυγδαλιές στην τσέπη για να μην ξεχαστεί η άνοιξη και δεν έρθει το 2012. :) :)

Nefeli είπε...

Καλέ μας Επίκουρε! Χαίρομαι πολύ με τη χαρά σου :)
_____

Μπίρι μπίρι μπομ. ΜΠΙΡΙ ΜΠΙΡΙ ΜΠΟΜ. Αρνούμαι να σου γράψω έστω και μια λέξη γραπτά, θέλω να στις πω όλες καλά και στρογγυλά με ιουλιανή άρθρωση από κοντά