Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η Πορτοκαλί Μου Κούπα


Σήμερα διαβάζω κληρονομικό δίκαιο.

Έμαθα οτι στην πέμπτη τάξη της εξ αδιαθέτου διαδοχής κληρονομεί μόνο ο σύζυγος και οτι ο νομοθέτης αποκαλεί τον παππού μου και τη γιαγιά μου "πάππο" και "μάμμη".

Ωραίο είναι, σαν παλιά μεγάλα σπίτια αριστοκρατικής οικογένειας, "σε παρακαλώ πολύ, Κάθριν, ειδοποίησε τη μάμμη οτι η τραπεζαρία είνα στρωμμένη", "μάλιστα μητέρα, πάω να φωνάξω τη μάμμη", και η Κάθριν με μια βυσσινύ κορδέλα στα μαλλιά ανεβαίνει στην κρεβατοκάμαρα της γιαγιάς να τη φωνάξει να φάνε σούπα με λαχανικά και ψάρι με βραστά καρότα.

Σήμερα έμαθα ακόμα οτι το φως το χειμώνα πέφτει πλάγια γι' αυτό και είναι πιο ωραίο. Το είπαν στο φίλο μου τον Κωνσταντίνο που σπουδάζει κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη και όλο για τέτοια όμορφα πράγματα τους μιλάνε.

Σήμερα επίσης διάβασα ένα κείμενο που έγραψε η μαμά για τον αδερφό μου που έχει θλιμμένα μάτια και μαλλιά που πέφτουν μπροστά τους. Τον αγαπάω πολύ τον αδερφό μου με τις μπερδεμένες τούφες του και τις μεγάλες λίμνες. Χθες τον έβαλα να τραγουδήσει 2 στίχους σε ένα τραγούδι μου. "Στον ύπνο μας είμαστε δοξάρια και χορδές / μα όταν ξυπνάμε έχουμε κουμπάκια και ραφές". Παραπονιέται οτι είναι φάλτσος και δεν του βγήκε καλά αλλά εμένα μ' αρέσει πολύ.

Σήμερα εκτός από αυτά, άκουσα τον παλιατζή να στρίβει στη γωνία όταν κατέβαινα τις σκάλες, τον Έκτορα να γαυγίζει απέναντι, ένα αγόρι να περιμένει ένα κορίτσι να κατέβει από το σπίτι αμέσως αλλιώς θα φύγει και μία μαμά να γελάει πιάνοντας τις σακούλες του σούπερμαρκετ. Και άκουσα όλο κελαηδίσματα, από τα αυτοκίνητα, το συνεργείο, τα ρούχα στην ταράτσα, τα ποτήρια στο νεροχύτη.

Και είδα λοιπόν σήμερα πόσο πορτοκαλί είναι το φως του χειμώνα το απόγευμα και πόσο ταιριάζει σε αυτό η αγαπημένη μου πορτοκαλί κούπα με το χαμογελαστό πρόσωπο που μου έκανε δώρο η δασκάλα του πιάνου μου στα γενέθλια της δευτέρας γυμνασίου.

Είμαι ερωτευμένη με κάτι πιο μεγάλο από σένα.

Και κατά συνέπεια με όλα τα εσύ που ζουν στην πόλη.

10 σχόλια:

ξωτικό είπε...

xoxoxoxoxo !!!Σίγουρα είσαι ερωτευμένη !!!!!
ήμουν έτοιμη να το πώ πριν το διαβάσω !!
Με τι δεν με απασχολεί καθόλου !!!!

logia είπε...

δεν μου λες τώρα; έτσι θα το πάμε; η μια θα συγκινεί την άλλη;
ξέχασες να πεις οτι η κούπα έχει και σπασμένο χεράκι, αλλά δεν την πετάμε, σε πείσμα του μπαμπά που θέλει να πετάει κάθε τι φθαρμένο και παλιό :)))))

dirty blue είπε...

έχει ανάγκη αυτός ο τόπος από τέτοιους έρωτες...όντως το τι δεν έχει σημασία...

να'σαι καλά να φτιάχνεις έτσι όμορφα τραγούδια.....κι από δαυτα έχει ανάγκη ο τόπος...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα δεσποινίς!
Συστημμένη αριβάρω, αλλά το από πού είναι μυστικό για μελλοντικές κουβέντες ;-)
Άκουσα τα κειμενάκια σου και διάβασα τα τραγουδάκια -- όχι με την πρέπουσα προσοχή καθώς δουλεύω σε λίγο αλλά θα επανέλθω.
Αφήνω το "μυστήριο" τούτο σχόλιο προς το παρόν και σου στέλνω και τα φιλιά μου :-)

Άιναφετς είπε...

Είχα έρθει και το πρωί και έκανα μουσικές "βόλτες" στο undercover...home σου, ήθελα να αφήσω σχόλιο εκεί αλλά δεν πολυκαταλάβαινα με όλα τα κλικ που έκανα που έπρεπε να γράψω, έτσι γράφω εδώ που γράφουν και οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μπλόγκερ...χι χι χι!
Ξέρεις ότι έχεις μαγέψει μια μάγισσα;
Ναι, ο Έρωτας είναι αστέρευτη πηγή έμπνευσης...ΑΦ!!!

Nefeli είπε...

μαγισσα αιναφετς!
το ξερεις οτι πιστευω στις μαγισσες?
βαθια ειλικρινα και απεριοριστα και παντα
καλη καλη καλη καλη σου μερα!!

Unknown είπε...

mia κούπα! Τη μπορεί να μας διηγηθεί μια κούπα;

Nefeli είπε...

ξωτικο! παντα ειμαι :)
logia εχεις δικιο η κουπα εχει σπασμενο χερακι και αυτο την κανει ενα κλικ πιο πολυτιμη
στεφανε! χαθηκαμε!
las.ara, τα αγαπημενα αντικειμενα διηγουνται τοσα οσα οι ανθρωποι ισως και περισσοτερα οταν εχουν μεσα τους ματια και φωνες που θυμασαι
ευχαριστω για τα ομορφα σχολια

madame padam είπε...

Το χειμωνιάτικο φως πορτοκαλί και χτες τα σύννεφα κόκκινα..Ζούμε για να παρατηρούμε αυτά τα όμορφα, ν'ακούμε τη ζωή αλλά δυστυχώς λίγες φορές, πάντα α υπάρχει κάτι "σοβαρό" να μας αποσπάσει..
Περνάω πρώτη φορά απ' το μπλογκ σου και αφήνω καλησπέρες..:)
Ανθέμις

lerapidograph είπε...

ciao nefeli undercover!

thavmasia koupa!

periexei kati axnisto, i pagomeno kai drosero?

filia

xairetismous stis boukles sou

ektor